HOŞ GELDİNİZ (welcome)



Arı gibi bir muhteşem canlıyla ilgileniyorum ne öğreniyorsam burada paşlaşmak istedim.Saygılar Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun


Pazar, Ekim 04, 2009

GLİKOZ’DAN YAPILAN BALDAN KURTULDUK ŞEKERLİ BAL KADERİMİZ Mİ?


Hanıma tembihledim: Bak hanım onca uğraşıyoruz borç harç bal süzme kazanı aldık elalem hafta sonu piknik yaparken biz arılarla uğraşıyoruz yediğim iğnenin haddi hesabı yok artık her sofrada bal kavanozunu görmem lazım dedim.

Sağ olsun o da her sofrada eksik etmiyor bal kavanozunu.

Yine bu sabah sobayı az tutuşturdum. Koydum ekmeği üzerine kızarınca sürdüm tereyağı balı da üzerine başladım yemeye

O da ne her zamanki gibi değil tadı.

Dedim hatun bu balın tadı değişik buzdolabına mı girdi de tadı değişti bunun? Ne oldu acep

-Yok dedi. Görmüyor musun kavanozun dibini

O da ne Kavanozun dibi bembeyaz

Meğer bizim küçük oğlan(Osman Talha) Çay şekerini doldurmuş içine

Vay küçük yaramaz vay

Ne yapalım atsan atılmaz satsan satılmaz(Gerçi satılırda 10TL’ye bize uymaz. Hakiki ve sağlıklı bal üretmek amacım)

Yapacak bir şey yok mecburen tüketeceğiz bitirinceye kadar.

Allah’a emanet olun

Kalın sağlıcakla

1 yorum:

imren akman dedi ki...

Gerçek balı tatmayan aradaki farkı anlayamaz. Babam, dedem arıcılık yaptıgı için biz hakiki bal ile büyüdük.şimdi babam gönderiyor balımızı ve başkasının evinde kazara yediğim market balı tadını hemen anlıyorum. Doğalını bulmak zor.herkes 3 , 5 fazlaya satıyo yazın şeker verilerek doldurulmuş petekleri.
Sizin gibi babam gibi hakkıyla ugraşıp yazın çogalıp kışın ölen arılar olsa bile helalden şaşmıyorsunuz. Keşke herkes tadabilse ballarımızı. Sizede kolay gelsin. Bilirim arıcılık en büyük sabır ve özen işidir. Bol oğullu bol katlı , bol ballı bir yıl olur umarım.