HOŞ GELDİNİZ (welcome)



Arı gibi bir muhteşem canlıyla ilgileniyorum ne öğreniyorsam burada paşlaşmak istedim.Saygılar Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun


Perşembe, Ekim 30, 2008

SON BAHARDA ISI TEDBİRLERİ

Bilindiği üzere yazın arılarımızı güneşin kavurucu sıcağından korumak için kovanların üzerine böyle strafor koyarak gölgelik yapmıştık.


Şimdi ise artık güneşe ve sıcağa ihtiyacımız var. Evlerimizde merdiven boşluklarına ve girişteki ayakkabılıklara ışık olsun diye konan şeffaf saçlardan alarak kovanlarımın üzerine koydum.


Amaç güzün açan çiçeklerden gelen polenle güz askeri diye tabir edilen yeni yavruların yetişmesi esnasında kovan ısısının korunması ki bu sayede şu anda ömürleri biten yaz arılarının yerine kışı geçirecek genç arıların kovanda çoğalmasını sağlamak.


Bu arkadaki görüntü de yeni camimizin yeni yapılan minaresi

Güz tebbirlerinden biri daha kovan girişleri daraltıldı.

Allah’a emanet olun

Kalın Sağlıcakla

2 yorum:

Yalçın Sezer dedi ki...

Merhaba Hüseyin bey,

Arıların kışın soğuğa bahrada da sıcağa ihtiyaçları var. Özellikle sonbaharda son bir hamle ile yumurta atmalarını teşfik ettiğimiz arılarımızın güçlü kadrolar oluşturması için sıcak olmaları gerek.

Sıcak ilkbaharda da yumurtaların daha çok olmasını sağlayan önemli bir nokta.

Bazen mükemmel bir kovan olmasada, görünümü hoş bir arılık olmasada bir çok arıcılık malzemesi noksan olsada arılar için gerekli olan bir kaç önemli unsur mükemmel arıcılığı yapmamızı sağlar.

Yalçın SEZER
www.bereketbal.com
www.teknikaricilik.com

Hüseyin ALTIN dedi ki...

Yorumun için teşekkürler
Neyapalım Kısıtlı imkânlarımızla
en iyisini yapmaya çalışıyoruz
Allah'a emanet ol
Kal sağlıcakla